ŽENE SE KUNU U OVO! Ova dva sastojka nabolji su lijek za miome… – Narodni Portal

ŽENE SE KUNU U OVO! Ova dva sastojka nabolji su lijek za miome…

Ciste.jpg

Iako se radi o dobroćudnoj izraslini, nerjetko ženama pravi mnogo problema, ali i u nekim slučajevima može da izazove sterilitet. Ukoliko imate ove izrasline, evo načina kako da se ih se zauvijek riješite potpuno prirodnim putem. Najčešći tumor ženskog organizma, ali i najčešći benigni tumor ginekoloških organa je miom. Statistički indikatori pokazuju veliku učestalost – svaka peta žena ga ima,a uklanjanje se vrši kroz operativnu dijagnozu u ginekologiji, kako kod nas, tako i u svijetu.

Miomi materice su dobroćudni tumori koji svojim rastom i pritiskom na druge organe izaziva osećaj bola u dnu trbuha, učestalo mokrenje ili nemogućnost izmokravanja. Najčešće se javlja kod žena između 35. i 55. godine života, a u praksi više od dvadeset odsto žena tokom života ima miom. Uzrok nastanka još uvijek nije poznat. Smatra se da estrogen podstiče njegov rast ali nije uzrok nastanka. Rast mioma podstiče i humani placentni laktogen, pa miomi naručito rastu u trudnoći.

U osnovi svi tumori, tako i miomi, nastaju kada se izmjene kontrolni mehanizmi koji inače regulišu rast i razvoj ćelija. Genetska mutacija u sklopu matičnih ćelija predstavlja glavni faktor i prvi korak u nastanku tumora. Miomi su u startu lokalizovani u mišiću materičnog zida. Postepeno rastu prema materičnoj duplji ili prema površini, ili čak unutar samog tkiva grlića materice. To su su zapravo, patološke promjene , obavijene su kapsulom. One su ispunjene tečnošću ili polučvrstim tkivom, a nalaze se na jajniku ili u njemu. Uglavnom se povuku između prvog i trećeg mjeseca.

Kako da se izborite sa ovim ginekološkim problemima?

Redovne kontrole – Žene se veoma rijetko javljaju na redovne preglede i miom se najčešće dijagnostikuje kada već uznapreduje. Redovan pregled bitan je iz nekoliko razloga: uzimanje bakterijskog i citološkog brisa i ginekološkog pregleda ultrazvukom, kako bi se otkrila pojava tumora u samom početku razvoja. U tom slučaju se može ukloniti, za nekoliko minuta, cak i bez krvarenja, i bez postoperativne terapije.

Prevencija uzimanjem čajeva – Redovno uzimanje čajeva ljekovitih biljaka pomoći će u eliminaciji mioma, cisti i dobroćudnih tumora na prirodan način. Jedan od najboljih prirodnih lijekova je čuvarkuća. Možete je konzumirati na način da pripremite kao čaj, ali u narodu je najpoznatija smjesa meda i čuvarkuće,piše Stil

Med i čuvarkuća kao prirodni lijek:

Potrebno vam je: 500 grama domaćeg meda i 300 grama listova čuvarkuće.

Priprema lijeka: Čuvarkuća se usitni i pomiješa sa medom. Ostaviti da odstoji par dana.

Konzumira se žličica na prazan stomak i nakon toga se ne jede ništa 2 sata. Dokazano je da uspješno liječi miome na maternici i ciste na jajnicima.

Operacija bez reza- U zadnje vrijeme u medicini se uveliko primenjuje novi tip operacija tzv. skopske metode, odnosno, operacije bez reza: laparoskopske i histeroskopske.

Zahvaljujući ovim operativnim metodama, imate brži postoperativni oporavak, veću preciznost direktnom vizualizacijom pomoću kamere i manje komplikacije koje daju prednost ovakvim vidu operativnih zahvata. haber.ba

scroll to top