SRCEPARAJUĆE! Žrtve od koronavirusa sahranjuju u plastičnim vrećama… – Narodni Portal

SRCEPARAJUĆE! Žrtve od koronavirusa sahranjuju u plastičnim vrećama…

20200326_2_41559900_53392674_Web.jpg

Način ukopa i vjerskih obreda u vrijeme pandemije korona virusa jedno je od pitanja koja se nameću ljudima širom svijeta. U pojedinim zemljama, dozvoljeno je prisustvo izrazito malom broju ljudi, najužem krugu porodice, dok u drugim nije ni njima, a potrebno je poduzeti i mjere na sprečavanju širenja zaraze, javlja Anadolu Agency (AA).

Na groblju Pondok Ranggon u Jakarti, u Indoneziji, nadležni organi vlasti poduzimaju dodatne mjere prilikom ukopa ljudi koji su preminuli od posljedica zaraze novim tipom korona virusa.

Preminule od posljedica zaraze korona virusom sahranjuju u sanducima koji se nakon toga stavljaju u plastične vreće. Sahrani ne prisustvuje niko osim radnika pokopnog društva i bliže rodbine. Po zavretku sahrane dezinfikuje se oprema i osobe koje su obavljale ukop.

U Indoneziji je do sad potvrđeno 790 slučajeva zaraze, 58 umrlih, a 31 osoba je ozdravila. U svijetu je novim tipom korona virusa zaraženo više od 472.000 ljudi, a umrlo je najmanje 21.300. Ozdravilo je 114.870 osoba, podaci su Univerziteta Johns Hopkins. fokus.ba

scroll to top