Nove mjere za putnike koji dolaze kod njih! Obavezna samoizolacija!

hrvatsak.jpg

Hrvatska planira obaveznu samoizolaciju za sve one koji dolaze iz Srbije, BiH, Crne Gore, Kosova i Severne Makedonije

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović najavio je danas novi režim koji će se sprovoditi na granicama Hrvatske s BiH i Srbijom, a koji bi mogao uključivati i ponovnu obaveznu samoizolaciju od 14 dana.

– Pratimo epidemiološku situaciju u zemljama susedstva i ovo što beležimo poslednjih dana su infekcije koje dolaze, odnosno koje donose ljudi koji najvećim delom dolaze iz zemalja našeg istočnog susedstva – rekao je Božinović novinarima u Zaprešću na predstavljanju kandidata HDZ s liste za 1. izbornu jedinicu, prenosi Hina.

Istakao je da je sutra sastanak Nacionalnog štaba na kojem će verovatno doneti odluku kojom će promeniti režim koji u ovom trenutku postoji na graničnim prelazima Hrvatske sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kada je u pitanju putovanje za građane Kosova i Severne Makedonije.

– Sutra ćemo doneti odluku, znate da one stupaju na snagu u ponoć sledeći dan; međutim ne bih sada prejudicirao, ali verovatno režim koji je postojao – a to znači samoizolacija za one koji dolaze iz smera tih država, sutra će o tome biti reči i verovatno ćemo doneti odluku na tom tragu, ali pričekajmo do sutra – naglasio je Božinović. (srbijadanas.com/foto:print screen srbijadanas.com)

 

scroll to top