POJASNILI! U Hrvatsku možete i na samo jedan dan, ali pod ovim uvjetima!

Drobni_pijesak-678x381-1.jpg

Nakon što je objavljeno da se za građane naše zemlje ukida 14-dnevni obavezni karantin pri ulasku u Hrvatsku pojavile su se špekulacije o tome da li državljani BiH mogu ići i na jednodnevne izlete. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova HRvatske su za portal Radiosarajevo.ba pojasnili pod kojim uvjetima je građanima Bosne i Hercegovine dozvoljen ulazak u Hrvatsku i na samo jedan dan, u tipu jednodnevnog izleta.

– Ulazak u RH iz BiH radi jednodnevnog izleta je moguć ukoliko se radi o organiziranim turističkim angažmanima i posjetima, a što je potrebno dokazati na graničnom prijelazu, primjerice, kartom za ulazak u nacionalni park, potvrdom o uplaćenom jednodnevnom izletu u sklopu agencije, kartu za posjet muzejima i slično. Dakle, mora postojati dokaz o konzumaciji turističke usluge, odgovorili su iz MUP-a Hrvatske.

Iz MUP-a Hrvatske su još jednom pojasnili da državljani trećih zemalja, u kojoj su i građani BiH, i dalje prilikom ulaska moraju dokazivati svrhu ulaska.

Sve osobe dužne su se pridržavati općih i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Nadalje, podsjećamo kako se od 1. srpnja 2020. godine (od 00,01 sati) više ne primjenjuje mjera samoizolacije za putnike koji dolaze u Republiku Hrvatsku. Također, kako bi smanjili gužve na graničnim prijelazima i skratili vrijeme čekanja za prelazak državne granice, preporuča se stranim državljanima koji namjeravaju boraviti u Republici Hrvatskoj da unaprijed dostave svoje podatke putem web stranice Enter Croatia.mup.hr+, podsjetili su iz MUP-a Hrvatske. (cik-media.com/foto:print screen cik-media.com)

scroll to top