STANJE ALARMANTNO! Evo koliko je osoba preminulo u Novom Pazaru u posljednja 24 sata!

5efd814f-6084-45ba-ae10-17330a0a0a64-korona-690x480-1.jpg

Do presjeka u 10.00 časova, u posljednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je još pet osoba od posljedica izazvanih virusom korona, a trenutno je na respiratoru jedan pacijent, saopštio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek.

U bolnici u Novom Pazaru je hospitalizovano 205 pacijenata pozitivnih na virus korona, a u toj zdravstvenoj ustanovi liječe se i pacijenti iz Sjenice, pa je tako, prema riječima Djerleka, ta bolnica postala regionalna.

“Zdravstveni radnici su nam preumorni, ali imamo i brojnu rodbinu pacijenata koja je stalno prisutna. Molim sve za strpljenje i spuštanje tenzija”, kazao je Djerlek i najavio da će u bolnicu u Pazar danas stići još 10 respiratora.

Takođe, Djerlek je najavio i da će u toku dana biti montirana vojna bolnica sa 150 ležajeva, sa kojom će doći 25 vojnih ljekara i 15 tehničara.

“Osnovaćemo i dva šatora ispred infektivnog za trijažu sa šest doktora. Mislim i ubeđen sam da možemo da budemo mirniji u odnosu na prethodni period”, poručio je Đerlek (novi.ba/Foto:print screen novi.ba)

scroll to top