OBAVEZNO PROČITAJTE! Doneseno 8 novih mjera! Kazne su paprene!

5f01f33d-3c58-4dba-8000-52710a0a0a64-screenshot-18-previewOrg.jpg

Štab za vanredne situacije opštine Požega donio je danas odluku o proglašenju vanredne situacije zbog širenja korona virusa, odnosno 8 mjera koje će ubuduće morati da se poštuju kako bi se spriječilo širenje Kovida 19.

Prva od mjera je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru (u trgovinskim i drugim objektima, javnim i drugim ustanovama) i na zelenoj pijaci.

Zatim, u ugostiteljskim i sličnim objektima ne mogu da se organizuju muzičke, zabavne i druge manifestacije, proslave i porodična okupljanja.

Radno vrijeme od 7 do 20 časova

Ograničava se radno vrijeme ugostiteljskih objekata tako da ono može da počne najranije u 7 časova a završi se najkasnije do 20 sati.

Takođe, ograničava se broj osoba u trgovinskim i objektima u kojima se pružaju usluge, uključujući i ugostiteljske, na broj kojim se obezbjeđuje socijalna distanca od najmanje 2 metra.

– Obavezno je poštovanje mjera iz Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 – delatnost u oblasti trgovine na malo i usluge u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića, preporuka Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” koje se odnose na predškolske ustanove, škole, fakultete, studentske domove, ponašanje u parkovima, dječjim i sportskim igralištima, izletištima i tokom vježbanja na otvorenom, sport, javni prevoz, ugostiteljske objekte, biblioteke, muzeje, galerije, teretane i fitnes klubove, frizerske salone, kozmetičke salone, pedikir i manikir, masažu i tetovažu, pružanje uslužnih djelatnosti u kući ili stanu i drugo, kao i preporuke drugih državnih organa u vezi sa postupanjem u toku epidemije korona virusa – još jedna je od naredbi koje je donio Štab na čelu sa predsedikom opštine Đorđem Nikitovićem. (novi.ba/foto:print screen novi.ba)

scroll to top