STIŽU DOBRE VIJESTI! Djevojčica Nadin Smajlović pobijedila tuberkulozu!

873x400-2020-06-19T150538.137.jpg

13-godišnjoj Nadin je Univerzitetski klinički centar u Tuzli u maju odobrio liječenje u inozemstvu te je troškove trebao preuzeti Fond zdravstvenog osiguranja.

Djevojčica Nadin Smajlović izliječila se od tuberkuloze. Ovu je vijest potvrdila njena majka u večerašnjem Dnevniku na Face TV. Amina Smajlović kaže da je tu vijest dobila iz Turske, gdje se Nadin liječila proteklih nekoliko sedmica.

– Moja Nadin je izliječena od tuberkuloze – izjavila je Amina Smajlović.

Njenoj 13-godišnjoj kćerki je Univerzitetski klinički centar u Tuzli u maju odobrio liječenje u inozemstvu te je troškove trebao preuzeti Fond zdravstvenog osiguranja.

Nadin se i prije toga liječila u Turskoj, ali u privatnom aranžmanu, jer je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu odbio da odobri njeno izmještanje u inozemstvo, ali je to kasnije učinio UKC Tuzla. Roditelji su zbog toga protiv odgovornih na KCUS-u podnijeli krivičnu prijavu.

Podnijeta je i prijava protiv oca Nadin Smajlović zbog prijetnji ljekaru KCUS-a. Grupa građana je zbog slučaja Nadin Smajlović i demonstrirala ispred KCUS-a. (bh-index.info/foto:print screen bh-index.info)

 

scroll to top