NAJMOĆNIJE PUTOVNICE! Objavljena lista najmoćnijih putovnica na svijetu!

Screenshot_3.png

Hrvatska se putovnica nalazi na 19. mjestu prema indeksu tvrtke Henley & Partners za ovu godinu.

Njihovo istraživanje jačinu putovnice mjeri prema tome u koliko zemalja svijeta njeni vlasnici mogu putovati bez vize. S hrvatskom putovnicom bez vize se tako može putovati u 170 zemalja.

Ovo je određeni rast u odnosu na siječanj 2020. godine kada se Hrvatska nalazila na 20. mjestu, ali je i dalje lošiji rezultat u odnosu na prije dvije godine kada se Hrvatska nalazila na 16. mjestu.

Svoj obol tome dala je i pandemija koronavirusa. Nakon što je industrija zračnog prometa desetljećima rasla, dogodio se nagli pad pojavom covida-19. Prije pandemije, svijetom je bez ograničenja bilo lako putovati kao rijetko kada u povijesti, a onda su na snagu stupile zabrane, piše Index.hr

Najjača putovnica na svijetu u ovom trenutku je japanska čiji vlasnici mogu slobodno putovati u 191 zemlju svijeta, slijedi singapurska (190 destinacija), dok treće mjesto dijele južnokorejska i njemačka (189).

Četvrto mjesto zaokupljaju Italija, Finska, Španjolska i Luksemburg sa 188 destinacija za putovanje bez ograničenja, a na petom mjestu su danska i austrijska putovnica (187).

Šeste po jačini su švedska, francuska, portugalska, nizozemska i irska putovnica sa 186 zemalja u koje je moguće putovati bez vize, a potom sedmo mjesto dijele švicarska, američka, britanska, norveška i belgijska (185).

Na osmom mjestu su grčka, novozelandska, malteška i češka putovnica (184), na devetom mjestu su kanadska i australska (183), a usamljena na desetom mjestu nalazi se mađarska putovnica (181) koja zaokružuje deset najjačih na svijetu (superradio-minhen.de/foto:print screen superradio-minhen.de)

scroll to top