Pozitivni turisti! Uplatili jeftin apartman pa završili u kovid hotelu sa 5 zvezdica?!

profimedia-0318130138.jpg

Pozitivni turisti uglavnom su u Grčku pošli sa uplatom za jeftiniji apartman a dobili su “kovid ol inkluziv” u lux hotelu?!

Mnogima je propao odmor, drugima je odloženo letovanje na neodređeno vreme, a neki su prošli bolje nego što su se nadali.

Nekima je život majka, a nekom maćeha! Dok je jedan broj srpskih turista zbog pozitivnog testa na kovid 19 morao da prekine odmor, drugi su dobili više nego što su platili. Test koji je urađen u autobusu sa srpskim turistima na bugarsko-grčkoj granici Promahonas pokazao je da su dve porodice i dve drugarice na Tasosu – pozitivne! Prvo je usledio šok, a onda i rešenje. Posle šoka, odmah su prebačeni u kovid-hotel.

Lokalne vlasti na Tasosu su donele odluku da svi turisti koji su pozitivni i asiptomatski slučajevi mogu da nastave letovanje u kovid-hotelu. Za pozitivne turiste određen je luks hotel sa sobama koje gledaju na more i pun pansion.

Pozitivni turisti uglavnom su u Grčku pošli sa uplatom za jeftiniji apartman a dobili su “kovid ol inkluziv” u lux hotelu?!

Grčka: Zaraženi turisti ali mere se i dalje ublažavaju
Zdravstvene vlasti u Grčkoj su u pripravnosti, jer je broj zaraženih virusom Kovid-19 u porastu, a većina slučajeva je povezana sa turističkim putovanjima, posebno onih koji dolaze iz balkanskih zemalja, piše grčki list Katimerini.

– Jedan slučaj koji je izazvao posebnu zabrinutost, a reč je o državljaninu Srbije koji je letovao u Aidipsosu na Eviji. Nakon testiranja on i njegova supruga su pozitivni, a zdravstvene vlasti su pokušale da identifikuju njihove kontakte, uključujući i taksistu koji ih je vozio do bolnice – navodi Katimerini.

Dodaju da je Srpkinja prvi slučaj zarazen virusom Kovid-19 na ostrvu Krf, dok četvorica srpskih državljana kod kojih je utvrđeno da su pozitivni još na graničnom prelazu, smešteni su u specijalnom karantinskom hotelu na Tasosu.

Nacionalna organizacija za javno zdravlje saopštila je 33 novih slučaja zaraženih virusom Covid-19 i 21 slučaj zaraženih turista. Bez obzira na porast broja zaraženih, grčki vlasti su dodatno ublažili mere koje su se odnosile na borbu protiv virusa Kovid-19, te od juče nisu obavezne maske za kupce u tržnim centrima, iako za zaposlene u radnjama ostaju obavezne, a takođe je ukinuto i ograničenje za najviše šest gosta za stolom u grčkim barovima i restoranima. Ministar zdravlja Grčke Vasilis Kikilias pozvao je regionalne i lokalne vlasti da pojačaju inspekcije u kafičima i restoranima.

Grčka: Više zaraženih dolazi kopnenim putem nego avionima
Grčki ministar zdravlja Vasilis Kikiljas rekao je danas da je u Grčkoj veći broj turista zaraženih virusom Covid-19 koji su doputovali u tu zemlju kopnenim putem, nego avionom. I pored povećanog broja slučaja u Grčkoj, Kikiljas je rekao da je situacija pod kontrolom, te da neće dopustiti da bude van kontrole. (srbijadanas.com/foto:print screen srbijadanas.com)

scroll to top